viernes, 26 de marzo de 2021

SETMANA CULTURAL - CONSTRUCCIONS DEL MÓN

 LA SETMANA CULTURAL A LA NOSTRA CLASSE


Aquesta setmana, per donar tancament al 2n trimestre, hem celebrat la setmana cultural a l'escola. Una setmana dedicada a un tema transversal que ens ocupa diferents projectes durant aquest curs; aquest any l'hem dedicat a les CONSTRUCCIONS DEL MÓN.


Nosaltres ja portem setmanes parlant de diferentes construccions de la història de la humanitat, fins hi tot hem començat a reproduir algunes que ens han cridat més l'atenció:

Una cova de la prehistòria amb les seves pintures rupestres...


     

     

Per poder donar resposta a algunes de les preguntes que es van donar durant el procés de creació de les pintures rupestres vam aprofitar per construir pinzells naturals amb elements del nostre Arborètum, entre d'altres...

      

Un dia, va aparèixer una capsa a la nostra classe. Vam pensar què hi podia haver dins, ens imaginàvem moltes coses, però res que s'assembles el que ens esperava. A la capsa vam trobar llibres, articles i fotografies d'algunes construccions del món conegudes: la
Torre de Pisa, les Piràmides d'Egipte, l'Stonehenge, els Moàis de la Illa de Pasqua...

      

Després d'investigar les característiques de les principals construccions del món que apareixien a la nostra capsa d'investigació, vam decidir posar en pràctica algunes de les tècniques que havíem descobert i intentar reproduir les construccions amb les nostres mans.


ELS MOÀIS DE L'ILLA DE PASQUA

Dels Moàis hem descobert diferentes coses: que són figures de pedra amb una alçada de 4-5 metres (ho vam comparar amb el nostre cos i amb l'espai que ocupa un tros de paper de 4-5 metres d'alçada).

    

   

  



Hem descobert també que volien representar els seus caps de tribu perquè creien en el seu poder de protecció.


      



les Piràmides d'Egipte 

Un grup ha construït piràmides amb papiroflexia. Han transformat el plànol de la figura plana en 3 dimensions. Les han enganxat a la base i les han decorat amb pintura per dotar-les de realitat i ambientar-les al desert.

      




STONEHENGE

Hem reproduit dues versions, una amb pedres de riu i l'altre amb plastilina blanca. A les dues versions hem fet servir silicona calenta (les mestres) per fixar a la base els dolmens, ja que ens vam adonar que continuament quèien.

També vam decidir pintar la base de color verd, recreant l'escenari on ens trobem l'Stonehenge.

  • Stonehenge de pedra:

       

  • Stonehenge de plastelina:

  

  


LA TORRE INCLINADA DE PISA


Hem reproduit una versió de la Torre inclinada de la ciutat de Pisa amb plastelina. El grup que es va dedicar a la construcció de la torre van valorar diferents posibilitats de construcció i finalment aquest ha estat el resultat:


   



jueves, 11 de marzo de 2021

INVESTIGACIÓ DE LA SAL

la sal que s'ha colat a la nostra classe


L’aventura de les pedres que ens vam trobar al pati de l’escola i ens van ensenyar el seu camí

jueves, 4 de marzo de 2021

TREBALLEM LES NOTES I EL RITME

 

                           TREBALLEM LES NOTES I EL RITME A LA VEGADA!!

Ja hem après les notes de l'escala i un parell de ritmes. 

Quan els combinem som capaços de seguir l'estructura musical d'aquesta peça!





SORTIDA AL BOSC SOLDEVILA

 LES GUARDIANES DEL BOSC SOLDEVILA Avui hem pogut conèixer de més a prop el bosc Soldevila, un petit espai verd que tenim a pocs minuts de l...